اعتبارسنجی الگوی رهبری دیجیتال در صنعت بانکداری ایران - شاطری طاهره; امیرکبیری علی رضا; ربیعی مندجین محمدرضا (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
هدف این پژوهش اعتبارسنجی الگوی رهبری دیجیتال در صنعت بانکداری ایران با تمرکز بر مؤلفه‌های مؤثر بر رهبری دیجیتال و سنجش برازش مدل مفهومی پیشنهادی بود. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل کارشناسان و کارکنان بانک‌های منتخب ایران بود. با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی و فرمول کوکران، 340 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه محقق‌ساخته بود که روایی آن به‌صورت صوری و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ (0.88) بررسی شد. برای تحلیل داده‌ها از مدل‌سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار Smart PLS3 بهره گرفته شد. تحلیل داده‌ها منجر به شناسایی 13 مؤلفه اصلی رهبری دیجیتال شد. یافته‌ها نشان دادند که مؤلفه‌هایی همچون «رهبری در حوزه امنیت سایبری و حریم خصوصی» تأثیر معناداری بر مؤلفه‌های دیگر مانند «رهبری داده‌محور» (β = 0.633)، «رهبری فرهنگی و انسانی» (β = 0.523) و «رهبری مالی و کارآفرینی دیجیتال» (β = 0.650) دارند. همچنین شاخص برازش کلی مدل (GOF) برابر با 0.485 به دست آمد که نشان‌دهنده برازش قوی مدل است. معیارهای R²، Q² و بارهای عاملی نیز همگی در سطوح قابل قبول قرار داشتند. مدل پیشنهادی رهبری دیجیتال از برازش مناسب و توان پیش‌بینی قابل قبولی برخوردار است. این مدل می‌تواند مبنایی برای تدوین سیاست‌های توسعه رهبری دیجیتال در صنعت بانکداری ایران باشد و به مدیران در برنامه‌ریزی‌های راهبردی کمک کند.