شناسایی و تبیین مقوله‌های جبران خدمات در شرکت ملی نفت ایران در سطوح مختلف کدگذاری - نوذری مسلم; امیرنژاد قنبر; طاهری گودرزی حجت‌; درخشان رستم (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
جبران خدمات مجموعه‌ای از اقدامات و روش‌هاست که سازمان‌ها برای پاداش‌دهی به کارکنان و تشویق آن‌ها به عملکرد بهتر و متعهد ماندن به سازمان انجام می‌دهند. هدف از انجام این تحقیق شناسایی و تبیین مقوله‌های جبران خدمات در شرکت ملی نفت ایران بود. این تحقیق از نـظر هـدف، کاربردی، بر اساس ماهیت گردآوری داده‌ها پیمایشی بود که از روش مصاحبه با خبرگان و روش داده بنیاد استفاده شد. داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های نیمه ساختارمند و تحلیل محتوی متون، گردآوری شدند. جامعه آماری شامل خبرگان، اساتید، کارشناسان و مدیران ستادی شرکت ملی نفت ایران بود. با استفاده از روش هدفمند قضاوتی، تعداد 20 نفر انتخاب شدند. برای پاسخ به سؤال پژوهش، بررسی و تجزیه و تحلیل یافته‌های جمع‌آوری شده، از نرم افزار اس پی اس اس برای آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. همچنین کدگذاری به روش اشتراوس و کوربین در سه سطح کدگذاری باز، محوری و گزینشی انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده مقولات علی، زمینه‌ای، شرایط مداخله‌گر، راهبردی و پیامدی شناسایی شدند. طبق آزمون "کوکران " با خطای 5% این نتایج به جامعه آماری خبرگان قابل تعمیم است. همچنین نتایج بدست آمده، نشان داد که رفتارهای فردی، مدیریتی، محیطی و ماهیت عدالت اجتماعی، می‌تواند از شرایط علّی موثر باشند.