بررسی الگوی رهبری کار آفرینانه در نظام جهاد کشاورزی استان گلستان در سال 1403 - لولایی محمد مهدی; امین بیدختی علی اکبر; حسینی سید رسول (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
در دنیای کنونی که توسعه سازمان‌ها و ملل به نوآوری و کارآفرینی وابسته است، رهبری کارآفرینانه به منظور ارتقاء قابلیت‌های کارکنان و تضمین بقای سازمان در بازار جهانی ضروری است. هدف این تحقیق، ارائه مدلی برای رهبری کارآفرینانه و بهبود کیفیت آموزش از طریق ایجاد انگیزه و فراهم کردن محیط یادگیری مناسب است. این مطالعه به روش‌های کیفی و کمی، مبتنی بر نظریه مبنایی، انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیئت علمی، مدیران جهاد کشاورزی و صاحب‌نظران در زمینه رهبری کارآفرینانه است. پژوهشگر با شناسایی دقیق جامعه هدف، نمونه‌های مورد نظر را به‌طور هدفمند انتخاب کرده است. برای گردآوری داده‌ها، از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با 22 مدیر ارشد و متخصصان کارآفرینی استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده‌ها با کدگذاری باز، محوری، انتخابی و تکنیک نگاشت شناختی فازی انجام گردیده و داده‌ها به 90 مفهوم، 15 مؤلفه و 6 مقوله اصلی تقسیم شده‌اند. یافته‌ها نشان می‌دهند که عامل کارآفرینی رهبری با مرکزیّت 75/0 تأثیر بالایی بر سایر عوامل دارد. همچنین، تسهیل‌گری و حمایت‌گری نیز با توجه به ارتباطات قوی بین آن‌ها، از اهمیت بالایی برخوردارند. حمایت‌گری با مرکزیّت 73/0 به عنوان مهم‌ترین عامل در رهبری کارآفرینانه شناسایی شده و نیاز به توجه بیشتری به تسهیل‌گری و مربی‌گری برای بهبود سیستم و اثربخشی آموزش‌ها احساس می‌شود.