تحلیل تجربیات زیسته معلمان علوم اجتماعی در کشور عراق از ادغام فناوری دیجیتال در آموزش - هادي حسين ضياء; سعيديان خوراسگانى نرگس; فالح العجرش حيدر حاتم; قشقایی زاده نصراله (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
امروزه فناوری‌ها با سرعت بی سابقه‌ای در حال تغییر و تطور هستند و تاثیرات عمیقی بر حوزه آموزش و یادگیری گذاشته است. هدف از این تحقیق تحلیل تجربیات زیسته معلمان علوم اجتماعی در کشور عراق از ادغام فناوری دیجیتال در آموزش است. تحقیق از لحاظ هدف كاربردی و از لحاظ روش از نوع مطالعات كیفی است كه به شیوه یدیدارشناسی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش كلیه معلمان علوم اجتماعی در کشور عراق بودند که تجربه آموزش مجازی در سال تحصیلی 2022-2024 داشتند. محققان برای انتخاب شرکت کنندگان از روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی استفاده کردند و با 20 مصاحبه نیمه ساختاریافته به اشباع نظری رسیدند. مصاحبه‌ها با استفاده از روش كلایزی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده از مصاحبه‌های در قالب 95 کد مفهوم اولیه، 14 کد مفهوم جایگزین و 4 کد مفهوم اصلی دسته بندی شدند. این مفاهیم شامل (زیرساخت‌ها و نیازهای آموزشی و تکنولوزیک)؛ (چالش‌ها و مسائل تدریس و یادگیری مجازی)؛ (نیازها و تفاوت‌های فردی یادگیری در دانش‌آموزان)؛ (برنامه‌ریزی و ارزشیابی خلاقانه در آموزش) است. ادغام فناوری در آموزش باعث افزایش کیفیت و دسترسی بهتر به تجربیات یادگیری شد. با استفاده از فناوری، معلمان قادر به ارائه مطالب درسی به شیوه‌های تعاملی و جذاب شدند که در نهایت مشارکت دانش آموزان را افزایش و یادگیری عمیق تری را ایجاد کرد. علاوه بر این ، فناوری می‌تواند تجربیات یادگیری شخصی سازی شده را، برای دانش آموزان با توجه به نیازها و سرعت‌های یادگیری متفاوت آن‌ها تسهیل کند. با این حال، برای ادغام موفقیت آمیز فناوری در آموزش، حمایت مناسب مسئولین از معلمان، سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها ضروری است.