مدل خلق ارزش با هدف جذب و توسعه سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد کیش - حمزه محمدباقر; علوی متین یعقوب; فخیمی آذر سیروس; فقهی فرهمند ناصر (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
جذب سرمایه گذاری یکی از مهم‌ترین متغیرهای اقتصادی در اغلب کشورهای جهان محسوب میشود، به طوری که با خلاقیت و نوآوری در این زمینه میشود به بیشتر اهداف اقتصادی کشورها دست پیدا کرد. هدف از پژوهش حاضر ارائه الگوی خلق ارزش با رویکرد جذب و توسعه سرمایه گذاری در منطقه آزاد کیش با توجه به شرایط کشور ایران میباشد. در پژوهش حاضر، با خبرگان در منظقه آزاد کیش به کمک مصاحبه محققساخته گفتگو شد. روش نمونه گیری مورد استفاده در این پژوهش، نمونه گیری گلوله برفی می‌باشد. تحلیل مصاحبه‌ها به طور کامل با نرم افزار تحلیل داده‌های کیفی مکسکیودا و کدگذاری سه مرحلهای باز، محوری و انتخابی انجام شد. تجزیه و تحلیل یافتههای پژوهش نشان داد «دستیابی به خلق ارزش با رویکرد جذب و توسعه سرمایه گذاری» مقوله محوری است؛ همچنین حمایت از ساماندهی مناطق آزاد، بازنگری و اصلاح قوانین مناطق آزاد، تقویت رقابت پذیری، بهبود روابط خارجی، توسعه اقتصاد دانش بنیان مهمترین راهبردهای خلق ارزش در منطقه آزاد کیش هستند. در نهایت به منظور سنجش روایی و پایایی مدل طراحی شده، ارزش محتوایی هر شاخص در اندازهگیری مفاهیم پیشنهادی با مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. الگوی مفهومی ارائه شده و نتایج کیفی حاصل از این پژوهش میتواند سهم بسزایی در دانش افزایی متون خلق ارزش با رویکرد جذب و توسعه سرمایه گذاری در مناطق آزاد و گسترش آن به سایر مناطق آزاد و مقایسه کیفی آن داشته باشد.