طراحی مدلی به‌منظور بهینه‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی با رعایت اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران - میرکریمی سید هادی; میرلوحی سید مجتبی; غلامی جمکرانی رضا; تهرانی رضا (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
این مطالعه با هدف طراحی مدلی به‌منظور بهینه‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی با رعایت اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. روش پژوهش مطالعه حاضر کیفی بوده و جهت گردآوری داده‌ها به تدوین سوالات مصاحبه مبادرت ورزیده شد. جامعه آماری شامل دو بخش کیفی و کمی می‌باشد. بخش کیفی شامل 10 نفر از خبرگان نظری شامل اساتید بهینه‌سازی پرتفوی سرمایه‌گذاری هستند که در زمینه مدیریت و مدیریت مالی صاحب نظر بوده و در این حوزه کتاب یا مقالات متعددی داشته و خبرگان تجربی شامل مدیران با تجربه بالای 15 سال در سازمان تامین اجتماعی هستند و مدرک تحصیلات تکمیلی در حوزه مدیریت و مدیریت مالی بوده‌اند که با استفاده از روش ‌نمونه‌گیری هدفمند و غیراحتمالی انتخاب شدند و با آن‌ها مصاحبه‌های عمیق و نیمه‌ساختار‌یافته انجام گرفت. بخش کمی شامل، کلیه کارکنان سازمان تامین اجتماعی است که با توجه به اینکه جامعه آماری نامحدود است از فرمول کوکران جهت تعیین حداقل حجم نمونه استفاده شد. پس از انجام مصاحبه‌ها، به استخراج مفاهیم از مصاحبه‌ها توسط نرم‌افزار Maxqda پرداخته شد و کدهای مربوطه استخراج و با برقراری ارتباط میان کدهای استخراج شده در مرحله کدگذاری باز و حذف شاخص‌های تکراری و ادغام شاخص‌های مشابه، به تم‌های اصلی و فرعی دست یافته شد. در مجموع الگوی به دست آمده مشتمل بر 7 مضمون اصلی است. نتایج نشان داد تحلیل مالی و محیط سازمانی بر بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاری تاثیر داشته و این مضمون بر رعایت اصل 44 قانون اساسی، مدیریت دارایی و ریسک پرتفوی سرمایه گذاری تاثیر می‌گذارد که در نهایت به توسعه سازمانی در سازمان تامین اجتماعی منجر می‌شود.