شناسایی ابعاد و مولفه‌های نظام آموزشی نوین مبتنی بر فلسفه ریزوماتیک: رویکرد سنتزپژوهی - فیروزه الهام; اسماعیلی شاد بهرنگ; میرزامحمدی محمد حسن; سلیمان پور عمران محبوبه (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه‌های نظام آموزشی نوین مبتنی بر فلسفه ریزوماتیک انجام شد که از نوع پژوهشهای بنیادین بوده و روش پژوهش کیفی از نوع سنتزپژوهی بود. محیط پژوهش شامل کلیه مقالات منتشر شده داخلی (سال‌های 1401-1389) و خارجی (سال‌های 2023-2007) بود. در این پژوهش از شیوه نمونه گیری هدفمند تا حد اشباع داده‌ها استفاده شد لذا نمونه گیری تا حدی ادامه یافت که داده‌ها مورد نیاز برای تحلیل فراهم گردید (31مقاله)، بدین ترتیب که پس از مطالعه متن مقالات انتخاب شده، به شیوه سنتر ترکیبی، داده‌ها مبتنی بر رویکرد تفسیری و اجتهادی بدست آمد. سپس با دسته بندی مفاهیم باز بر اساس وجه تشابهات، به دسته بندی مقوله‌های محوری پرداخته شد و در نهایت با ترکیب مقوله‌های محوری، مقوله‌های هسته‌ای تعیین گردید. یافته‌ها نشان داد که ابعاد و مولفه‌های نظام آموزشی مبتنی بر رویکرد ریزوماتیک شامل پنج بعد با عنوان برنامه‎های نوآورانه، توسعه قلمرو برنامه‎ها، زیست بوم برنامه‎ها، عدالت آموزشی، اقتضایی بودن برنامه‎ها می‌باشد.