ارائه مدل مزیت رقابتی در صنعت بانکداری (بانک‌های تخصصی-توسعه‌ای) - علیزاده مرتضی; صفرزاده حسین; جلالی سیدمهدی (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
هدف از این پژوهش، طراحی مدل مزیت رقابتی در صنعت بانکداری(بانک‌های تخصصی-توسعه‌ای) بود. بنابراین از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی است، چرا که علاوه بر جنبه آگاهی‌بخشی و علمی، جنبه کاربردی نیز برای صنعت بانکداری خواهد داشت. با توجه به هدف و ماهیت، این پژوهش از نظر روش، یک پژوهش کیفی می‌باشد. نتایج نشان داد که مدل مزیت رقابتی در صنعت بانکداری(بانک‌های تخصصی-توسعه‌ای) شامل نوآوری خدمات (طراحی خدمات بانکی جدید، بهبود فرآیندهای بانکی، استفاده از فناوری‌های نوین)، مشتری‌مداری (شناخت نیازهای مشتریان بانکی، خدمات مشتری محور، ایجاد تجربه مثبت مشتری)، مدیریت ریسک (شناسایی و ارزیابی ریسک، استراتژی‌های مدیریت ریسک)، استراتژی‌های بازار (تحلیل بازار و رقبا، تعیین استراتژی‌های ورود به بازار، ارزیابی و بهبود استراتژی‌های بازار)، مسئولیت اجتماعی و پایداری (مسئولیت اجتماعی شرکت، پایداری محیطی، پایداری اقتصادی)، توسعه بانکداری (تجهیز منابع پایدار، تخصیص هدفمند منابع) و توسعه شراکت‌های تجاری (ایجاد اکوسیستمی از شرکا، پشتیبانی تحول دیجیتال از بانکداری شرکتی، پلتفرم‌ها) می‌باشد.