ارزیابی نقش بازاریابی دهان به دهان الکترونیکی در جهت توسعه خدمات بیمه‌ای با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری - جهانشاد سیمین; ودادی احمد; خیری بهرام (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
هدف از پژوهش حاضر ارزیابی نقش بازاریابی دهان به دهان الکترونیکی در جهت توسعه خدمات بیمه‌ای با استفاده از رویکرد است. در این مطالعه روش گردآوری داده‌ها به دو روش کتابخانه‌ای و میدانی انجام شده است. ابزار جمع‌آوری داده‌ها در بخش کمّی پرسشنامۀ محقق‌ساخته بود که از نتایج بخش کیفی تدوین و بین 210 نفر به‌صورت نمونه‌گیری تصادفی غیراحتمالی توزیع شد. برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌های کیفی پژوهش از تحلیل محتوای کیفی استقرایی، برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها در بخش کمّی از آمار توصیفی و برای بررسی سؤال‌های پژوهش از آمار استنباطی و روش حداقل مربعات جزئی و به کمک نرم‌افزارهای SPSS و SMARTPLS استفاده شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که این پژوهش نشان می‌دهد که بازاریابی دهان به دهان الکترونیکی، وفاداری مشتریان و تعامل با مشتریان از عوامل کلیدی در بهبود عملکرد کسب‌وکار هستند. از سوی دیگر، سهولت استفاده و زیرساخت‌ها تأثیر معناداری بر نتایج نداشتند. این یافته‌ها می‌تواند به شرکت‌ها در طراحی استراتژی‌های موثر برای جذب و حفظ مشتریان و افزایش سودآوری کمک کند. با این حال، نتایج این پژوهش به شرکت‌های بیمه کمک می‌کند تا از eWOM به‌عنوان ابزاری قدرتمند برای جذب و حفظ مشتریان استفاده کنند. با تقویت اعتماد، شفافیت و تعاملات مثبت با مشتریان، شرکت‌های بیمه می‌توانند جایگاه خود را در بازار بهبود بخشند و به موفقیت بلندمدت دست یابند.