ارائه مدلی برای جذب دانشجومعلم دردانشگاه فرهنگیان از دیدگاه معلمان دوره متوسطه استان آذربایجان غربی - موسی زاده امیرعلی; وحدت رقیه; سامری مریم (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال, 2024)
از آنجا که آموزش‌ و پرورش سازمانی گسترده در سطح بین المللی است، کشورهای زیادی با تبعیت از الگوهای خوب و متناسب با فرهنگ بومی، به دنبال توسعه و تحول در سطح ملی برای رفع نیازهای جامعه و دانش آموزان خود هستند. این پژوهش، با هدف ارائه مدل جذب باتوجه به عامل‌های جذب از دیدگاه معلمان؛ با روش توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری و روش نمونه گیری تصادفی- طبقه‌ای هدفمند با استفاده از جدول کرجسی و مورگان انجام شده است. جامعه آماری، معلمان دوره متوسطه شهرستان ارومیه بودندکه دبیران دوره متوسطه ناحیه دو به عنوان جامعه نمونه انتخاب شدند. پس از تعیین ضریب آلفای کل پرسشنامه محقق ساخته، داده‌های بدست آمده از اجرای آن در بین معلمان، با نرم افزار تحلیل آماری ایموس، مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج تحلیل نشان داد: عامل استعداد با بار عاملی (74/0)، سلامت جسمانی با بار عاملی (38/0)، رغبت با بار عاملی (33/0)، گزینش با بار عاملی (20/0)، مصاحبه با بار عاملی (33/0) و شایستگی با بارعاملی (78/0)؛ برجذب و در سطح 001/0 مثبت و معنی دار می‌باشند. پس می‌توان گفت: بین جذب دانشجو معلمان با همة عامل‌ها رابطه علی مثبت و معنیدار وجود دارد. به عبارت دیگر برای جذب دانشجومعلمان رعایت این عامل‌ها ضروری است.