تبیین نقش میانجی مدیریت ریسک در تأثیر سیستم اطلاعاتی حسابداری نوین بر تصمیم‌گیری‌های مدیران بانک‌ها و عملکرد بانک‌ها با رویکرد معادلات ساختاری - گیلانی‌نژاد, دیبا; برزگر, قدرت‌الله; فخاری, حسین (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
هدف پژوهش حاضر تبیین نقش میانجی مدیریت ریسک در تأثیر سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری نوین بر تصمیم‌گیری مدیران و عملکرد بانک‌ها بود. نوع پژوهش به لحاظ نوع داده کمی و به لحاظ ماهیت توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران شعب بانک‌های پذیرفته شده در بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار ایران بود که با استفاده از روش محاسبه حداقل حجم نمونه در تحلیل عاملی تأییدی و روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای مرحله‌ای، 236 مدیر بهعنوان حجم نمونه انتخاب شدند. روش گرداوری اطلاعات پرسشنامه‌های محقق ساخته بود که روایی با روایی محتوایی و سازه و همچنین پایایی با ضرایب آلفای کرونباخ و ترکیبی مورد بررسی قرار گرفت که یافتهها بیانگر روا و پایا بودن ابزار بود. روش ‌تحلیل داده‌ها شامل توصیف آماری (توصیف ویژگی‌های جمعیت شناختی و توصیف متغیرهای پژوهش) و تحلیل آماری (تحلیل عاملی تأییدی و تی تک‌نمونه ای) داده‌ها با نرم افزار Spss-V27 و SmartPls-V3 بود. یافتهها نشان داد که سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری نوین بانک‌ها بر فرآیند تصمیم‌گیری مدیران بانک‌ها و عملکرد بانک‌ها تأثیر دارد؛ همچنین مدیریت ریسک نقش میانجی در تأثیر سیستم‌های اطلاعاتی حسابداری نوین بر تصمیم گیری مدیران بانک‌ها و عملکرد بانکها دارد.