ارایه مدل کیفی آسیب‌دیدگی برند‌های رها شده بر اساس مطالعه آسیب به تصویر برند خودروهای لوکس وارداتی به ایران - محمد علی خاکی , احمد; محمد زاده, امیر; زکی پور, مهدی (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
این مقاله مدل کیفی آسیب به برندهای رهاشده را بر اساس مطالعه آسیب به تصویر برند خودروهای لوکس وارداتی به ایران ارائه می‌دهد. پژوهش حاضر کیفی، کاربردی و بر مبنای نظریه داده‌بنیاد است. از نظر هدف، پژوهشی کاربردی و از نظر روش تحلیل داده‌ها، توصیفی محسوب می‌شود. جامعه آماری شامل خبرگان صنعت خودرو و خبرگان بازاریابی، به‌ویژه واردکنندگان، مدیران عامل شرکت‌ها و اعضای انجمن واردکنندگان خودرو است. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته عمیق گردآوری شد. برای سنجش روایی پرسش‌ها از روش روایی محتوایی و برای پایایی نتایج از روش کدگذاری مضاعف استفاده شد. تحلیل داده‌های حاصل از ۱۰ مصاحبه با روش نظریه داده‌بنیاد و رویکرد اشتراوس و کوربین در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد و مدل پژوهش ارائه گردید. نتایج نشان داد که شرایط علی شامل عللی مرتبط با رهاشدگی مشتریان توسط شرکت مادر، ضعف عملکرد نمایندگان و ویژگی‌های مشتریان خودروهای لوکس داخلی است. شرایط زمینه‌ای شامل شرایط بین‌المللی و کشور سازنده، عملکرد شرکت مادر و عملکرد نمایندگان است. شرایط مداخله‌گر شامل ویژگی‌های مشتریان خودروهای لوکس، تصویر و هویت برند، مداخلات مالی و اقتصادی، عملکرد نمایندگان و تعریف خودرو لوکس است. راهبردها شامل اقدامات مرتبط با عملکرد شرکت مادر، نمایندگان، بازیابی تصویر برند و استفاده از ویژگی‌های مشتریان خودروهای لوکس برای تشویق به خرید مجدد است. در نهایت، پیامدها شامل پیامدهای مثبت در صورت اجرای راهبردها و پیامدهای منفی ناشی از رهاشدگی مشتریان و عدم اجرای راهبردها می‌شود.