اعتبارسنجی الگوی مدیریت استعداد مبتنی بر سرمایه‌های روان‌شناختی در صنعت بیمه: تحلیل معادلات ساختاری - حاجی غفوری بوکانی, فرزاد; تقی زاده, هوشنگ; بهلولی, نادر (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
هدف این پژوهش اعتبارسنجی الگوی مدیریت استعداد مبتنی بر سرمایه‌های روان‌شناختی در صنعت بیمه ایران است. این پژوهش کاربردی با رویکرد کمی و به روش توصیفی–همبستگی انجام شد. داده‌ها از طریق پرسشنامه 30 آیتمی لیکرت طی بهار تا پاییز 1403 از 322 نفر از کارکنان و مدیران صنعت بیمه در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان گردآوری شد. روایی ابزار از طریق روایی محتوا، AVE>0.5 و پایایی با آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی (CR>0.8) تأیید گردید. تحلیل داده‌ها با SPSS و SmartPLS و با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری، تحلیل عاملی تأییدی و شاخص‌های برازش مدل (SRMR، NFI، GOF) انجام شد. نتایج نشان داد که سیاست‌های سازمانی (β=0.42)، توانمندسازی کارکنان (β=0.375)، سرمایه‌های روان‌شناختی (β=0.284) و عملکرد سازمانی (β=0.474) تأثیر مثبت و معناداری بر مدیریت استعداد دارند. مقدار R² برای مدیریت استعداد برابر با 0.614 بود که نشان‌دهنده تبیین 61.4 درصد واریانس آن است. شاخص‌های برازش مدل شامل SRMR=0.058، NFI=0.901 و GOF=0.609 همگی برازش مطلوب مدل را تأیید کردند. همچنین بارهای عاملی تمامی مؤلفه‌های مدل (بیش از 0.5) روایی سازه‌ها را تأیید نمود. یافته‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌های روان‌شناختی همراه با سیاست‌های سازمانی و توانمندسازی کارکنان نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای مدیریت استعداد در صنعت بیمه دارند. تقویت این عوامل می‌تواند موجب افزایش بهره‌وری، رضایت شغلی، نگهداشت استعدادها و بهبود عملکرد سازمانی شود. بنابراین الگوی اعتبارسنجی‌شده می‌تواند مبنایی برای برنامه‌ریزی راهبردی منابع انسانی در صنعت بیمه ایران فراهم کند.