تحلیل عاملی نهادینه سازی رفتار زیست محیطی در بین دانش آموزان کشور عراق با رویکرد توسعه پایدار - الحمید, خلود نعیم امیر; قشقائی زاده, نصراله; السعدی, احمد عبید حسن; سعیدیان خوراسگانی, نرگس (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
روش تحقیق حاضر به شیوه توصیفی-پیمایشی صورت پذیرفت.جامعه آماری این تحقیق مشتمل بر کلیه دبیران زیست شناسی دوره متوسطه آموزش و پرورش کشور عراق به تعداد 431 نفر در سال تحصیلی 1404-1403 بوده است. شیوه نمونه گیری طبقه‌ای تصادفی بوده است که با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران تعداد 136 از دبیران زیست شناسی دوره متوسطه شهر برای تحقیق انتخاب شدند.ابزار تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بوده است. این پرسشنامه شامل 94 گویه و 5 بُعد (شرایط علّی، شرایط زمینه ای، شرایط راهبردی، شرایط مداخله ای، و شرایط پیامدی)بوده است.شیوه جمع آوری اطلاعات در دو بخش کتابخانه‌ای و میدانی صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها در دو سطح آمار توصیفی (فراوانی، درصد)، و آمار استنباطی (آزمون‌های کالموگروف-اسمیرنف برای نرمال بودن داده ها،تحلیل عاملی تأییدی، و مدل یابی معالادت ساختاری) قرار گرفت. بطور کلی نتایج نشان داد، مهمترین مؤلفه شرایط علّی(فرهنگ سازی حفط محیط زیست دارای بارعاملی 98/0)، مهمترین مؤلفه شرایط زمینه ای(فعالیت‌های یادگیری محیط زیست دارای بارعاملی 98/0)، مهمترین مؤلفه شرابط مداخله‌گر (تغییرات غیرمترقبه‌ای محیط زیست و نداشتن شرایط متناسب آموزش دارای بارعاملی 96/0)، مهمترین مؤلفه شرایط راهبردی(به اشتراک گذاری دانش محیط زیست و کنشگری عاطفی با محیط زیست دارای بارعاملی 98/0)، و مهمترین مؤلفه شرایط پیامدی(افزایش آگاهی زیست محیطی دارای بار عاملی 98/0) بوده است.نیز نتایج نشان داد، الگوی نهادینه‌سازی رفتار زیست‌محیطی در بین دانش‌آموزان کشور عراق با رویکرد توسعه پایدار» از برازش مطلوبی برخوردار بوده است.