راهبردهای مدیریت منابع انسانی برای حمایت از برنامه‌های تحول دیجیتال - عسكري ماسوله, سعيد (مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال)
هدف این مقاله بررسی استراتژی‌های مدیریت منابع انسانی برای حمایت از برنامه‌های تحول دیجیتال در سازمان‌ها است. این تحقیق از نوع کیفی بوده و با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختاریافته با 22 نفر از مدیران و کارشناسان منابع انسانی در تهران انجام شد. داده‌ها تا رسیدن به اشباع نظری جمع‌آوری و با استفاده از نرم‌افزار NVivo تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان داد که رهبری تحول‌آفرین، آموزش و توسعه کارکنان، و فرهنگ سازمانی از مهم‌ترین استراتژی‌هایی هستند که می‌توانند در حمایت از تحول دیجیتال مؤثر باشند. همچنین، مقاومت در برابر تغییر و عدم تطابق استراتژی‌ها و منابع انسانی از چالش‌های عمده‌ای بودند که در فرآیندهای تحول دیجیتال شناسایی شدند. استراتژی‌های مدیریت منابع انسانی نقش کلیدی در موفقیت برنامه‌های تحول دیجیتال دارند. رهبری تحول‌آفرین و آموزش مداوم کارکنان از جمله استراتژی‌هایی هستند که می‌توانند مقاومت در برابر تغییرات دیجیتال را کاهش دهند و فرهنگ سازمانی را برای پذیرش تغییرات آماده کنند. سازمان‌ها باید با طراحی استراتژی‌های مناسب، موانع موجود را برطرف کرده و از مزایای دیجیتال‌شدن بهره‌برداری کنند.