شناسایی و بررسی عوامل موثر بر مسئولیت‌پذیری اجتماعی و حرفه‌ای به منظور ارائه یک چارچوب ادراکی مناسب مورد مطالعه"دبیران فیزیک در مقطع متوسطه کشور عراق"

نویسندگان

    هیثم مهدی جمعه الاسدی دانشجوی دکتری، گروه مدیریت آموزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
    محمد بهروزی * استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران. Dr_m_behroozi@yahoo.com
    هادی کطفان شون ال عبدالله استاد دانشکده آموزش، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه القادسیه، القادسیه، عراق
    بدری شاه طالبی دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.

کلمات کلیدی:

مسئولیت‌پذیری, مسئولیت‌پذیری حرفه‌ای, مسئولیت‌پذیری اجتماعی

چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناسایی و بررسی عوامل مؤثر بر مسئولیت‌پذیری اجتماعی و حرفه‌ای به‌منظور ارائه یک چارچوب ادراکی مناسب در بین دبیران فیزیک در مقطع متوسطه کشور عراق انجام گرفته است. پژوهش حاضر از نظر گردآوری داده‌ها، تحقیق توصیفی-پیمایشی و از نظر اهداف نیز، تحقیقی کاربردی با رویکرد آمیخته محسوب می‌شود. جامعه آماری پژوهش در مرحله اول پژوهش (بخش کیفی) شامل خبرگان آموزش و پرورش کشور عراق و متخصصین مرتبط با موضوع در دانشکده‌های علوم تربیتی و مدیریت آموزشی دانشگاه‌های کشور عراق می‌باشد که با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند و با اشباع نظری، تعداد ۱۲ نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. در بخش کمّی پژوهش، جامعه آماری شامل دبیران فیزیک در مقطع متوسطه استان بابل کشور عراق است که در حال حاضر مشغول به تدریس می‌باشند. با استفاده از جدول نمونه‌گیری کرجسی و مورگان و روش نمونه‌گیری ترکیبی (خوشه‌ای-طبقه‌ای)، تعداد ۲۴۰ نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده در بخش کیفی، مصاحبه نیمه‌ساختاریافته بود که روایی آن با استفاده از روش بررسی توسط اعضا و بازبینی توسط همکاران تأیید شد. در بخش کمی نیز از پرسشنامه محقق‌ساخته در ۶۰ گویه به‌عنوان ابزار گردآوری داده‌ها استفاده شد. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر اساتید و خبرگان و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ در مجموع برای کل پرسشنامه معادل ۰٫۸۷۰ به‌دست آمد و تأیید شد. به‌طور کلی، در سطح آمار توصیفی از شاخص‌هایی همچون جداول و نمودارهای توزیع فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و از شیوه‌های کدگذاری و نقل‌قول‌نویسی در بخش کیفی و روش‌های آمار استنباطی همچون آزمون تی و مدل‌یابی معادلات ساختاری در بخش کمی استفاده شد. نرم‌افزارهای مورد استفاده SPSS و لیزرل می‌باشد. با توجه به نتایج، مهم‌ترین شاخص‌های مسئولیت‌پذیری در بین دبیران فیزیک کشور عراق در قالب ۳۵ شاخص شناسایی شد. این شاخص‌ها در قالب دو دسته مسئولیت‌پذیری اجتماعی (۲۲ شاخص) و مسئولیت‌پذیری حرفه‌ای (۱۳ شاخص) دسته‌بندی شدند. در بخش ساختاری نیز، مدل روابط بین متغیرهای پژوهش و مدل اندازه‌گیری متغیرها با برازش مناسب تأیید شد.

دانلودها

دسترسی به دانلود اطلاعات مقدور نیست.

دانلود

چاپ شده

۱۴۰۳/۱۲/۲۵

ارسال

۱۴۰۳/۰۸/۰۲

بازنگری

۱۴۰۳/۰۹/۲۰

پذیرش

۱۴۰۳/۱۰/۰۳

شماره

نوع مقاله

مقالات

ارجاع به مقاله

جمعه الاسدی ه. م. .، بهروزی . م. .، شون ال عبدالله ه. ک. .، و شاه طالبی ب. . (1403). شناسایی و بررسی عوامل موثر بر مسئولیت‌پذیری اجتماعی و حرفه‌ای به منظور ارائه یک چارچوب ادراکی مناسب مورد مطالعه"دبیران فیزیک در مقطع متوسطه کشور عراق". مدیریت، آموزش و توسعه در عصر دیجیتال، 1(4)، 276-291. https://jmedda.com/jmedda/article/view/95

مقالات مشابه

1-10 از 86

همچنین برای این مقاله می‌توانید شروع جستجوی پیشرفته مقالات مشابه.